Articles and Media links

De-Jonge-100_Logo_Algemeen-300x212.png

De winnaars van De Jonge 100 zijn zondag bekend gemaakt. De Jonge 100 is dé lijst van Nederlands meest veelbelovende en inspirerende jongeren tot en met 25 jaar. De Doesburgse Rosalie de Graaf viel in de prijzen.

 

In vier categorieën maakten de jongeren kans op een prijs voor hun prestaties om de wereld een stukje beter, leuker of mooier te maken. Kunstenares Rosalie de Graaf werd met haar bedrijf RoosArt de meest talentvolle ondernemer van dit jaar.

download.jpg

Viaducten blinken zelden uit om hun esthetische waarde. De grauwe massa beton is vooral functioneel. Dat moet anders kunnen, dachten een paar inwoners van Brummen. En dus krijgt het viaduct bij de N348 en Cortenoeverseweg een kleurrijke make-over.

Kleurrijke street art moet viaduct Brummen opvrolijken

photoshoot roos cans 1 2000 px.png

We internetten meer dan ooit. En ook al zal je vast eens hebben gehoord dat je ‘van dat scherm af moet komen’ of dat je ‘je tijd verdoet met al die filmpjes en social media’ – eigenlijk is dat grote onzin. Het internet is nog nooit een grotere broedplaats geweest van inspiratie, kennis en Online Helden. Eén daarvan is de Nederlandse Street Artist Rosalie de Graaf.

DEZE STREETARTIST VEROVERT DE WERELD (…EN HET INTERNET)

Design viaduct Brummen 03b.png

DOESBURG/BRUMMEN – De Dorpsraad Brummen heeft op initiatief van Chris Frencken het plan omarmt om het viaduct onder de N348 op te vrolijken. De raad heeft streetart kunstenares Rosalie de Graaf uit Doesburg bereid gevonden, ze is pas 19 jaar, maar al wereldwijd bekend.

Streetart kunstenaar Rosalie de Graaf gaat viaduct N348 Brummen opvrolijken

It’s International Women’s Day! In Let’s make a Statement last week, I announced that I will pay more attention to the great female artists we have in this world. International Women’s Day is a great day to share the first post dedicated to female artists!

You inspire me!

IMG_5663.JPG

DOESBURG – De 19-jarige Rosalie de Graaf uit Doesburg, als kunstenaar bekend onder de naam RoosArt, is onlangs geëindigd in de top 5 van de publieksprijs tijdens de Street Awards Benelux 2018. In het afgelopen jaar is de jonge Doesburgse uitgegroeid tot een bekendheid in de kunstwereld.

Doesburgse Rosalie scoort goed tijdens Street Awards

De-Jonge-100_Logo_Algemeen-300x212.png

Vandaag zijn in Amsterdam de winnaars bekendgemaakt van De Jonge 100 van 2019: dé lijst van de 100 meest veelbelovende en inspirerende jongeren t/m 25 jaar van Nederland. 

Winnaars DE JONGE 100 van 2019

Connection 008.jpg

Dutch artist Rosalie de Graaf – known to many as RoosArt – is taking the world by storm with her sensational street art and mind-blowingly real oil paintings.

 

Rosalie took time out of her busy travel schedule to chat with Close-up Culture’s James Prestridge about following her dreams, turning heads in a male-dominated profession and angering Trump supporters.

Interview: RoosArt On Shaking Up The World Of Street Art

Connection 011.jpg

DOESBURG - Of ze een muurschildering mocht aanbrengen op de gevel van de oude GTW-loods in Doesburg. Kunstenares Rosalie de Graaf (19) vroeg het aan de eigenaren van het gebouw in de Turfhaven en die waren direct enthousiast. 

Graffiti met graffiti bestrijden in Doesburg: ‘Mijn werk moet het oude Doesburg met het nieuwe verbinden’

215132_541c7fd5b76efd433f1d104dc9595ce8_

Zojuist is kuntenares Rosalie de Graaf in het beloofde land gearriveerd om samen met Christel de wand in het atelier te beschilderen met graffiti. "Wat leuk dat je er bent", zegt Christel vrolijk terwijl ze haar een hand geeft. "Wil je eerst een rondleiding?" Hier stemt Rosalie mee in.

Graffiti in het atelier?

DOESBURG - Ze is nog maar 19 jaar, maar timmert inmiddels al flink aan de weg als streetartkunstenaar: Rosalie de Graaf uit Doesburg. Haar werk van de kussende presidenten Trump en Poetin deden tot nu toe het meeste stof opwaaien.

Door Rosalie uit Doesburg kusten Poetin en Trump met elkaar

logo1.png

Rosalie de Graaf (20) werkte zich binnen korte tijd omhoog in de wereld van realistische street art. Haar werk sloeg zo goed aan, dat ze besloot te stoppen met haar studie geneeskunde, om fulltime aan de slag te gaan als straatkunstenaar onder de naam RoosArt. Tot anderhalf jaar geleden maakte Rosalie alleen thuis schilderijen voor zichzelf. Nu zijn haar ‘murals’ wereldwijd te bewonderen, van Arnhem tot in Kuala Lumpur en Bali. We zochten Rosalie op tijdens het Street Art Festival 2019 in Ede, waar de kale muren van de parkeergarage van Pathé het canvas vormden voor tientallen lokale en internationale artiesten.

De missie van street artist Rosalie de Graaf (20): ''In elk land van elk werelddeel minimaal één piece''

tele 2 reclame 001.jpg

RoosArt is one of the faces of the online campaign of data company Tele 2. She can be spotted in online ads in the Netherlands. 

Tele 2 presents: Online Heroes

Duncan Hengelo 001.jpg

We weten niet precies wat Duncan Laurence zaterdag allemaal heeft gedaan voor hij het podium op moest om voor 200 miljoen kijkers zijn (winnende) nummer Arcade te zingen. Eén ding weten we wél: hij heeft een appje gestuurd naar… Hengelo!

Bijzonder! Duncan stuurde voor zijn optreden een appje naar Rosalie in Hengelo

Rosalie is kunstenares maar het klassieke schildersdoek is voor haar te klein. De Stip ligt in Arnhem.

Streetart in Arnhem

Schilderen op een doek of enorme muur. Rosalie de Graaf (19) uit Doesburg is er hartstikke druk mee. Op dit moment reist en werkt de kunstenares in Azië.

Rosalie stopte met studeren en werd kunstenares

© 2019 by RoosArt