Articles and Media links

banner Urban Industrial.png

In Doesburg zag ik in levenden lijve het 9 meter hoge kunstwerk genaamd ‘Connection’ van RoosArt. Een jongetje met een speelgoedtrein afgebeeld op het oude treinstation. (Zie onderstaande foto’s). Ik was meteen onder de indruk en besloot de kunstenares een berichtje te sturen. Over deze girlboss wil ik meer weten!

logo1.png

De missie van street artist Rosalie de Graaf (20): ''In elk land van elk werelddeel minimaal één piece''

Rosalie de Graaf (20) werkte zich binnen korte tijd omhoog in de wereld van realistische street art. Haar werk sloeg zo goed aan, dat ze besloot te stoppen met haar studie geneeskunde, om fulltime aan de slag te gaan als straatkunstenaar onder de naam RoosArt. Tot anderhalf jaar geleden maakte Rosalie alleen thuis schilderijen voor zichzelf. Nu zijn haar ‘murals’ wereldwijd te bewonderen, van Arnhem tot in Kuala Lumpur en Bali. We zochten Rosalie op tijdens het Street Art Festival 2019 in Ede, waar de kale muren van de parkeergarage van Pathé het canvas vormden voor tientallen lokale en internationale artiesten.

tele 2 reclame 001.jpg

Tele 2 presents: Online Heroes

RoosArt is one of the faces of the online campaign of data company Tele 2. She can be spotted in online ads in the Netherlands. 

Duncan Hengelo 001.jpg

Bijzonder! Duncan stuurde voor zijn optreden een appje naar Rosalie in Hengelo

We weten niet precies wat Duncan Laurence zaterdag allemaal heeft gedaan voor hij het podium op moest om voor 200 miljoen kijkers zijn (winnende) nummer Arcade te zingen. Eén ding weten we wél: hij heeft een appje gestuurd naar… Hengelo!

Streetart in Arnhem

Rosalie is kunstenares maar het klassieke schildersdoek is voor haar te klein. De Stip ligt in Arnhem.

Rosalie stopte met studeren en werd kunstenares

Schilderen op een doek of enorme muur. Rosalie de Graaf (19) uit Doesburg is er hartstikke druk mee. Op dit moment reist en werkt de kunstenares in Azië.

De-Jonge-100_Logo_Algemeen-300x212.png

De winnaars van De Jonge 100 zijn zondag bekend gemaakt. De Jonge 100 is dé lijst van Nederlands meest veelbelovende en inspirerende jongeren tot en met 25 jaar. De Doesburgse Rosalie de Graaf viel in de prijzen.

 

In vier categorieën maakten de jongeren kans op een prijs voor hun prestaties om de wereld een stukje beter, leuker of mooier te maken. Kunstenares Rosalie de Graaf werd met haar bedrijf RoosArt de meest talentvolle ondernemer van dit jaar.

download.jpg

Kleurrijke street art moet viaduct Brummen opvrolijken

Viaducten blinken zelden uit om hun esthetische waarde. De grauwe massa beton is vooral functioneel. Dat moet anders kunnen, dachten een paar inwoners van Brummen. En dus krijgt het viaduct bij de N348 en Cortenoeverseweg een kleurrijke make-over.

photoshoot roos cans 1 2000 px.png

DEZE STREETARTIST VEROVERT DE WERELD (…EN HET INTERNET)

We internetten meer dan ooit. En ook al zal je vast eens hebben gehoord dat je ‘van dat scherm af moet komen’ of dat je ‘je tijd verdoet met al die filmpjes en social media’ – eigenlijk is dat grote onzin. Het internet is nog nooit een grotere broedplaats geweest van inspiratie, kennis en Online Helden. Eén daarvan is de Nederlandse Street Artist Rosalie de Graaf.

Design viaduct Brummen 03b.png

Streetart kunstenaar Rosalie de Graaf gaat viaduct N348 Brummen opvrolijken

DOESBURG/BRUMMEN – De Dorpsraad Brummen heeft op initiatief van Chris Frencken het plan omarmt om het viaduct onder de N348 op te vrolijken. De raad heeft streetart kunstenares Rosalie de Graaf uit Doesburg bereid gevonden, ze is pas 19 jaar, maar al wereldwijd bekend.

You inspire me!

It’s International Women’s Day! In Let’s make a Statement last week, I announced that I will pay more attention to the great female artists we have in this world. International Women’s Day is a great day to share the first post dedicated to female artists!

IMG_5663.JPG

Doesburgse Rosalie scoort goed tijdens Street Awards

DOESBURG – De 19-jarige Rosalie de Graaf uit Doesburg, als kunstenaar bekend onder de naam RoosArt, is onlangs geëindigd in de top 5 van de publieksprijs tijdens de Street Awards Benelux 2018. In het afgelopen jaar is de jonge Doesburgse uitgegroeid tot een bekendheid in de kunstwereld.

De-Jonge-100_Logo_Algemeen-300x212.png

Winnaars DE JONGE 100 van 2019

Vandaag zijn in Amsterdam de winnaars bekendgemaakt van De Jonge 100 van 2019: dé lijst van de 100 meest veelbelovende en inspirerende jongeren t/m 25 jaar van Nederland. 

Connection 008.jpg

Interview: RoosArt On Shaking Up The World Of Street Art

Dutch artist Rosalie de Graaf – known to many as RoosArt – is taking the world by storm with her sensational street art and mind-blowingly real oil paintings.

 

Rosalie took time out of her busy travel schedule to chat with Close-up Culture’s James Prestridge about following her dreams, turning heads in a male-dominated profession and angering Trump supporters.

Connection 011.jpg

Graffiti met graffiti bestrijden in Doesburg: ‘Mijn werk moet het oude Doesburg met het nieuwe verbinden’

DOESBURG - Of ze een muurschildering mocht aanbrengen op de gevel van de oude GTW-loods in Doesburg. Kunstenares Rosalie de Graaf (19) vroeg het aan de eigenaren van het gebouw in de Turfhaven en die waren direct enthousiast. 

215132_541c7fd5b76efd433f1d104dc9595ce8_

Graffiti in het atelier?

Zojuist is kuntenares Rosalie de Graaf in het beloofde land gearriveerd om samen met Christel de wand in het atelier te beschilderen met graffiti. "Wat leuk dat je er bent", zegt Christel vrolijk terwijl ze haar een hand geeft. "Wil je eerst een rondleiding?" Hier stemt Rosalie mee in.

Door Rosalie uit Doesburg kusten Poetin en Trump met elkaar

DOESBURG - Ze is nog maar 19 jaar, maar timmert inmiddels al flink aan de weg als streetartkunstenaar: Rosalie de Graaf uit Doesburg. Haar werk van de kussende presidenten Trump en Poetin deden tot nu toe het meeste stof opwaaien.

© 2019 by RoosArt