top of page
IMG_6245.JPG

Project Elvis Presley flat

Leuk nieuws! Rosalie de Graaf ook wel bekend onder de artiestennaam RoosArt maakt in opdracht van woningcorporatie SWZ en Trotse Muren een muurschildering op de Elvis Presley flat. Het wordt een echte kleurrijke blikvanger in de wijk!

Een tijdje geleden vroegen we je met ons mee te denken over de muurschildering. Bedankt voor je inbreng. De kunstenares Rosalie de Graaf van RoosArt heeft de reacties gebruikt om te komen tot een ontwerp dat past in de wijk Holtenbroek.

Binnenkort worden er voorbereidende werkzaamheden gedaan aan de muur en steigers geplaatst. Wij verwachten in juni te starten. Kom gerust eens langs om Roos aan het werk te zien. 

 

Het huidige kunstwerk op de muur is destijds gemaakt door Marit Otto samen met de kinderen in de flat. We willen een afbeelding van dit kunstwerk terug laten komen op een andere muur in Holtenbroek.

VIDEO

Tekenles

Roos: “Uit de reacties bleek dat Holtenbroek een fijne plek is om te wonen. Het is een kleurrijke wijk waar verschillende culturen samenwonen en kinderen samen spelen. De kinderen in mijn ontwerp zijn aan het lachen en spelen met verf. Zij stralen een pure vreugde uit. Zonder grenzen en onderscheid op basis van huidskleur of afkomst. De wereld door de ogen van een kind kent geen vooroordelen. Hun samenspel laat zien dat vriendschap en verbondenheid sterker zijn dan verschillen. In deze eenvoudige maar krachtige scène ligt een boodschap van hoop: dat we allemaal kunnen leren om met dezelfde onbevangenheid en liefde naar elkaar te kijken.”

Dit kunstwerk toont vier kinderen van diverse etnische achtergronden die samen spelen, een schitterend symbool van onschuld en eenheid. Dit kunstwerk is gebaseerd op het gegeven dat kinderen geen huidskleur zien.

 

Elk kind in de schildering is gekoppeld aan een bepaalde kleur. De kinderen vertegenwoordigd verschillende etniciteiten en culturen over de wereld. De kinderen spelen in harmonie samen en mengen elkaars kleuren met elkaar. Het is een speels en dynamisch beeld geworden, waar je niet snel uitgekeken raakt.

 

De lachende gezichten en speelse houdingen stralen een pure vreugde uit, een vreugde die geen grenzen kent en geen onderscheid maakt op basis van huidskleur of afkomst. De kinderen in dit kunstwerk zijn een voorbeeld voor volwassenen; ze herinneren ons eraan dat de wereld door de ogen van een kind geen vooroordelen kent. Hun samenspel benadrukt de schoonheid van diversiteit en laat zien dat vriendschap en verbondenheid sterker zijn dan verschillen. In deze eenvoudige maar krachtige scène ligt een boodschap van hoop: dat we allemaal kunnen leren om met dezelfde onbevangenheid en liefde naar elkaar te kijken.

 

Dit kunstwerk past perfect in een multiculturele wijk omdat het de kernwaarden van diversiteit, inclusie en harmonie belichaamt. In een omgeving waar mensen van verschillende etnische achtergronden en culturen samenleven, fungeert het als een visuele viering van die rijkdom aan verschillen. De spelende kinderen in het kunstwerk laten zien hoe eenvoudig en natuurlijk het kan zijn om samen te komen en elkaar te accepteren, ongeacht afkomst. Dit beeld is een krachtige herinnering aan de gemeenschappelijke menselijkheid die alle bewoners deelt, en het moedigt een sfeer van wederzijds respect en begrip aan. Het kunstwerk kan dienen als een bron van inspiratie en een dagelijks symbool van de mogelijkheden die ontstaan wanneer we de schoonheid van onze verschillen omarmen en samen bouwen aan een vreedzame en verenigde gemeenschap.

 

Rosalie de Graaf, kuntenaar

Denk mee

Neem contact op

IMG_7950.jpeg

Formulier invullen

Bedankt voor de inzending!

bottom of page